2014. április 28., hétfő

Kiera Cass: The Selection Stories

(Párválasztó 0,5 - The Prince & 2,5 - The Guard)

Mielőtt America Singert beválasztották a Párválasztóba…
Egy Aspen Leger nevű hatosba volt szerelmes…
És Maxon herceg életében is volt egy másik lány…

Lépj be a Párválasztó világába, és olvasd el ezt a két rabul ejtő novellát, amelyek most először jelentek meg nyomtatásban! A kötet tartalmaz még két extra fejezetet A Herceg című novellához, betekintést Az Igaziba, kérdéseket és válaszokat a szerzőtől, és még ennél is többet!
A kötet tartalma:

A Herceg: Maxon szemszögéből lehetünk tanúi a Párválasztó előkészítésének, egészen az első hivatalos randevújáig Americával. És hogy ki az a titokzatos lány, akit a fülszöveg ígér? Ő Daphne, a francia király lánya. Nem sok mindent tudhatunk meg róla, csak hogy évente két-háromszor találkoznak Maxonnal. A történet elején Daphne féltékennyé próbálja tenni Maxont, és amikor nem jön be, könyörögni kezd, majd sírni. Maxon úgymond sokkot kap, nem tudja, mit kéne most tennie vagy mondania. Daphne érzelmei dühbe csapnak át, és Maxon fejéhez vágja, hogy márpedig a fiú szerelmes belé, és Maxon akkor sem ismerné fel a szerelmet, ha az ajtaján kopogtatna. Daphne eltűnik a színről, és innentől minden folyik a maga medrében.

A Palotaőr: Aspen története a Halloween-parti után kezdődik, amikor az egyik lányt és az egyik palotaőrt nyilvánosan megbüntetik (többet nem árulok el spoilerek miatt). Az ő szemén át láthatjuk a Párválasztó eseményeit, az ő gondolatait hallhatjuk. Aki eddig kételkedett volna benne, hogy igazán szereti Americát, ezek után nem fog. Ennek ellenére engem most sem nyert meg, maradok Maxon-párti. Az is kiderül a novella során, mennyire közel kerül America szobalányaihoz (bár azt nem tudtam eldönteni, mennyire romantika-töltetű ez a kapcsolat). Nem bánom, legalább neki is lesz valaki, akit szerethet, ha Mer Maxon mellett köt ki (és amit nagyon remélek).

Betekintés Az Igaziba: A trilógia befejező kötetének első három fejezetét hozta napvilágra az írónő. Az alapján, amit eddig olvastam belőle, biztos vagyok abban, hogy nem fog csalódást okozni. Fájdalom, hogy egyelőre csak ennyit kaphattam belőle! De sebaj, közeleg a megjelenés napja!!

Kérdések és válaszok a szerzőtől: Olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint pl. „Mi inspirálta a Párválasztót?”, „Hogyan választottad ki a karakterek nevét?”, „Hol csókolózott először America és Aspen?”, Van-e valami olyan dolog Americáról, amit a könyvekből nem tudhatunk meg?” stb.

A kiválasztott lányok listája: 35 név, honnan jöttek, melyik kasztba tartoznak.

A kasztokról: Melyik kasztba kik tartoznak, milyen foglalkozásúak.

Családfák: America, Aspen és Maxon családfája, kiegészítve Kiera Cass megjegyzéseivel.

Zenelista: Az első és második kötetet inspiráló zenék: címmel, előadóval, idézettel – valamint, hogy melyik jelenetet inspirálták.
Ez a bő kétszáz oldalas (legalábbis az angol verzió) szösszenet rajongóknak kötelező! :) A borítója – szokás szerint – gyönyörű, és a nyelvezete is könnyű. Megérte megvenni és elolvasni, és ahogy azt kell, kicsit tompította az űrt a szívemben, amíg a harmadik kötetre várok. :)
Az ég kék, a nap ragyog, és Bibő mindörökké szerelmes a Párválasztóba. Így áll össze a világ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése