2014. augusztus 12., kedd

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mi történt Peruban?

(Bane-krónikák 1.)


Jó oka van, hogy Magnus Bane személye nem kívánatos Peruban. Kövesd Bane dél-amerikai kalandjait, amint régi ismerősünk bajba sodorja boszorkánymester társait, Ragnor Fellt és Catarina Losst, megismerkedik számos hangszerrel (amelyeken borzasztóan játszik), valamint számos tánccal (amelyeket borzasztóan jár), majd magára haragítja házigazdáit, amikor valami kimondhatatlant tesz a Nazca-vonalakkal.
E rövid kis szösszenetben mindenki kedvenc boszorkánymesterének perui kalandjait követhetjük nyomon. Mik ezek a kalandok? Az esőerdőben megkergeti őt néhány majom. Elsüllyesztenek egy denevérkakival teli hajót. Ellopnak egy kincset egy szentélyből. Magnus beleszeret egy pasasba, aki dobja; kegyetlenül berúgik. Magnus beleszeret egy szélhámos nőbe. És hogy miért tiltják ki Peruból? Na, azt nem fogod ebből a „könyvből” megtudni.

A három jóbarát
Forrás: victoirejones.deviantart.com
Egy kicsit sajnálom azt az egy órát, amit az elolvasására fordítottam. Cselekménye kb. 1%, és ennek az 1%-nak sem volt semmi értelme. Olyan, mint egy elcs*szett mese… csak épp nem gyerekeknek (az alkohol és Magnus szexuális beállítottsága miatt ugyebár). Nem köntörfalazok, nekem nagyon nem tetszett. Árnyvadász-szüzek ne ezzel a minisorozattal kezdjék, mert nem hinném, hogy ettől lesznek rajongók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése