2015. február 4., szerda

Kérdőív molyoknak - Book Tag

Első Book tagemben szomorúan megemlítettem, hogy engem sosem hívnak ki ilyen bejegyzés elkészítésére. :( Most Lora Momsen megsajnált, és kihívott egy könyvmoly-kérdőív megválaszolására. Ezúton is köszönöm szépen neki! ♥

Akkor lássuk a kérdéseket! (Lora Momsen bejegyzését ITT érhetitek el.)

1. Szoktál nassolni olvasás közben?
Előfordul, de csak akkor, ha van mit (és általában teszek róla, hogy legyen) :P Arra figyelek, hogy olyan nasi legyen, amihez nem kell kézzel hozzáérni, pl. előre kockázott gyümölcs, tortavillával. Semmilyen csemege nem ér meg egy csúnya foltot a könyv lapján.
forrás: reluctantentertainer.com
2. Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Ugyanazt, amit nem-olvasás közben. Tea, kávé, szörp, üdítő... hangulattól függ. Délután kávé, télen tea, nyáron hideg üdítő jégkockával. Tavasszal ültetek majd mentát az erkélyre, hogy a nyáron folyamatos lehessen a mojito-ellátásom :D
Egy bögre kávé az új kedvenc bögrémben, a régi kedvenc kanalammal
3. Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
SOHA! Viszont általában tartok a közelemben egy noteszlapot és egy tollat, hogy ha támad egy kósza gondolatom, máris lekörmölhessem. Extrém esetben pedig ott a telefonom Jegyzet applikációja.

4. Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz a könyvben?
Mára rengeteg könyvjelzőt sikerült felhalmoznom, és mindig az aktuális könyvhöz leginkább passzolót használom. Régebben pedig nem használtam könyvjelzőt; mindig megjegyeztem, melyik fejezetnél tartottam.

5. Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol?
Inkább egy fejezet után csukom be a könyvet, mert nem szeretek kizökkenni a történetből. Persze előfordul a másik eset is, mondjuk amikor hirtelen beállít a tanár a terembe, vagy ha az én megállóm jön, és le kell szállnom a buszról.

6. Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?
Abszolút nem. Sokáig forralom a bosszút, nem mutatva a könyvnek, hogy mennyire kikészít. Minden idegesítő mozzanatot feljegyzek, hogy aztán értékelésnél zúzhassam darabokra. *gonosz nevetés*

7. Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
Csak akkor, ha nem köt le a könyv, vagy mondjuk idegen nyelven olvasom, és anélkül nem értem a szöveget. Egyébként pedig később rákeresek, már ha eszembe jut.

8. Mit olvasol most?
Leiner Laura új sorozatának első részét (Késtél). A Szent Johanna gimi a kedvencem lett, így már nagyon ideje volt, hogy Laura újabb könyveivel is megismerkedjek. (És azt kell mondjam, határozottan tetszik, bár kamaszhiszti az van benne rendesen.)

9. Milyen könyvet vettél legutóbb?
Már kifizettem, de még nem kaptam meg: Stephanie Perkins: Anna and the French Kiss. A történet sokak kedvence, de mivel a külföldi borító sokkal jobban tetszik, nem volt mese, meg kellett rendelni angolul :D 
10. Van kedvenc helyed, vagy időpontod az olvasásra?
Kedvenc időpontom az esti napszak, kedvenc helyem pedig az ágyam. De mivel ha itthon vagyok, általában kockulok, ezért minden más alkalmat használok ki az olvasásra (utazás, órák, várakozás az orvosnál, stb.)

11. A sorozatokat, vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?
Mindent! A sorozatoknál csak azért vagyok bajban, mert mindig újabbakat és újabbakat kezdek el, szeretek mindenbe belekóstolni. Ezért van az, hogy a blogon is a legtöbb értékelés sorozatkezdő kötetről szól. (Ez valami betegség lehet, tutira nem normális...) :)

12. Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek?
Én pont az ellenkezőjét művelem sajnos. Megveszem azokat a könyveket, amikről érzem, hogy imádni fogom őket, és mindig csak halogatom. Kicsit olyan érzés, mint amikor a húslevesnél kitolom a tányér szélére a szívét, a máját és a taraját, mondván: végére a finom falatot. (Ha ezt olvassa pszichológus, kérem, segítsen!)

13. Hogy rendszerezed a könyveidet?
Van egy hatalmas könyvespolcom, aminek balról is, jobbról is van egy polcrész leválasztva.
Legfelül, a balról leválasztott polcon A tűz és jég dala öt kötete van (egymásra pakolva, mert a Trónok harcának szuicid hajlama van, ha egymás mellé rakom őket). A középső, hosszú polcon a Vörös pöttyös gyűjteményem egy része található. (Jobbról pedig kacatok.)
A második polcon balról az Angyalsors trilógia és Dream válogatás kötetek, amennyi fért, középen folytatva a sort Dream válogatás, a maradék Vörös és Arany pöttyös, plusz szóló kötetek, a Párválasztó trilógia, a Tündérkrónikák... jobbról pedig a Harry Potter-gyűjtemény.
A harmadik polcon még nincs sok minden: Warcraft-könyvek, a Hobbit, meg egy-két könyvecske.
A negyedik polcot már takarja a karosszék, ide kerültek gyerekkorom és kamaszkorom kedvencei: a Bűbájos boszorkák, A neveletlen hercegnő naplója majdnem összes része, az Olsen-ikres könyvek, meg egy-két gyerek-fantasy.

2 megjegyzés:

  1. Én is a legjobbat hagyom a levesben a végére! :D

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Szimpatikus a blogod és szeretnélek meghívni egy általam készített tag kitöltésére (2in1 tag), nagyon örülnék ha kedvet kapnál a kitöltéséhez. :)

    http://konyvlelo.blogspot.hu/2015/02/konyvtar-book-tag.html

    VálaszTörlés