2014. május 21., szerda

Karen Marie Moning: Új nap virrad

(Tündérkrónikák 5.)

Figyelem! A fülszöveg SPOILERT TARTALMAZ(HAT) az előző rész(ek)re vonatkozóan!

MacKayla Lane sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja: minden átélt borzalom csak rózsaszín közjáték volt addigi életében.

A nővére miatti bosszú már túl kevés, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit önnön hibájából elvesztett.

Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is!

Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy egyre inkább haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad is elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és nem is ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldásra vár.

Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történt valójában V’lane-nel? Egyáltalán, ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac?

De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?
Mint ahogy az előző kötetek történetét sem, ezt sem lehet elmesélni anélkül, hogy valamit lelőnénk, így inkább csak a saját véleményemre szorítkozok a bejegyzés megírása során. :)

Ilyen érzelmeim támadtak a könyv olvasása során:

Miért pont ő?!?!

Ez most komoly?
Utálom, utálom, utálom!!

♥♥ Barrons ♥♥
Háhá, most jól megkapták!
Mivan?!?
MIVAAAAAN?!?!?!
Rengeteg akció volt ebben a könyvben, kb. minden fejezetben újabb és újabb kérdés merült fel, de ahogy a fülszöveg is ígéri: az utolsó oldalakig semmi sem derül ki. Ha valamikor a könyv közepe felé azt hiszed, hogy igen, erre a válaszra vártam – fogja magát az írónő, és képedbe vág valami új infót, amitől megint minden borul. De még milyen jól csinálja!

Fantasztikus befejező kötetet kaptunk a sorozathoz. Izgalomban bőven felülmúlja az előző részeket. Azt hitted, ez nem lehetséges? Hát pedig igen! :) Úgyhogy nem érdemes felhagyni a sorozattal az első részeknél, mert sokkal-sokkal jobb lesz.

Ui.: Hatalmas köszönet illeti K. M. Moningot, amiért létrehozta Jericho Z. Barronst (♥♥♥). Neve sose merüljön feledésbe!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése