2014. július 22., kedd

Jennifer L. Armentrout: Shadows - Árnyékok

Sorozat: Luxen 0,5
Oldalak száma: ? oldal
Megjelenés éve: 2015
Eredeti megjelenés: 2012
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Vörös pöttyös
Eredeti cím: Shadows
ISBN: 9789633994313 (puhakötés)
Műfaj: YA, romantikus, fantasy
Goodreads átlag: 4,17
Moly.hu átlag: -

Fülszöveg:
Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe. 
Veszedelmes. Kísértő. Tilos.. 
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.
Elbűvölte. Vonzza. Szereti. 
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.
Dawson Black
A tizenhat éves hármasikrek, Daemon, Dawson és Dee remekül eléldegéltek eddig. Daemon Ash-sel kavart, Dee Adammel, Dawson pedig… nos, neki nem jutott luxen pár, de nem is vágyott rá. Főleg, miután találkozott az új lánnyal, Bethany-val. Első látásra kialakult közöttük egyfajta kapcsolat, amit többé nem tudtak megtagadni.

Egyre többet találkoztak, míg Dawson szűk köre helyteleníteni kezdte: hiszen a közös titkuk az életüknél is fontosabb. Az érzelmekre azonban nem hatnak az észérvek, még ha ilyen horderejűek is. Dawson egy csók alkalmával nyomot hagy Bethany-n, aki így az arumok, a luxenek ellenségeinek célpontjává válik. Ráadásul így már kénytelen bevallani Bethany-nak, ki és mi ő valójában.

Hiába van a titok biztonságban Bethany-nál, ha az arumok messziről tudják, hová kell menniük a zsákmányért. És elhihetitek, nem akarnak lemaradni erről a fogásról!
A nagy sikerű Obszidián előzményeként egy 90%-ban romantikus könyvet kapunk, 5% intrikával és 5% akcióval. Nem túl jó arány ahhoz képest, mint amit elvártam tőle. Tulajdonképpen az Obszidián rövidített változatát kaptuk: egy nyálas Daemonnel alias Dawsonnal, igen hosszúra nyúlt romantikus vívódással, és „nem happy end”-del.

Az írónő váltott szemszögből írta le a történetet: Bethany és Dawson nézőpontja váltakozik, de nincs köztük éles váltás (legalábbis az én verziómban). Éppen ezért előfordult, hogy elolvastam egy-két bekezdést, mire leesett, hogy szemszög-váltás történt. Elvétve előfordult egy-egy oldal Daemon szemszögéből is, ami a csúcspontja volt a történetnek; ilyenkor nem arról kellett olvasni, hogy milyen csodálatos Dawson/Bethany, mennyire szép és mennyire okos, blabla. Csöppcsöpp.

Bethany Williams
Bethany szinte szimpatikus karakter volt. Édesanyjával, nevelőapjával és kisöccsével költöztek a kisvárosba, hogy ápolják beteg nagybátyját. A bibi ott van, hogy Bethany nemhogy az ápolás gondolatától sokkot kap, de már attól is, hogy egy szobában tartózkodjon Will bácsikájával.

Dawson sem lett a szívem csücske. Igazi papucs-alapanyag. Nos, csak képzeljetek el egy srácot, aki úgy néz ki mint Daemon, de csöpög a nyáltól, és képes lenne feláldozni a saját és szeretett testvérei életét is egy olyan lányért, akit csak egy hónapja ismer. Pff.
Nos, TEAM DAEMON!

Mindent összevetve egy próbát megér a rajongóknak, senki kedvét nem akarom elvenni, de nem titkolom, hogy bőven alulmúlta az Obszidiánt és a várakozásaimat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése