2014. december 7., vasárnap

Cynthia Hand: Angyalsors

Folytatódik a Könyvmoly Párbaj, azaz fogadjátok szeretettel a nyereményjáték második állomását! Kicsit hosszúra nyúlik, de sok extrával készültem: a véleményemen és a szokásos "cselekmény dióhéjban"-on kívül azt is megmutatom, hogyan képzeltem el a szereplőket, valamint Clara fotóalbumába is betekinthettek. Érdemes végigolvasni a bejegyzést, hiszen legalul ott az a bizonyos Rafflecopter-doboz - igen, újabb kérdés, újabb esély a nyereményre! :)

Clara Gardner nem átlagos tinédzser: negyedrészben angyal, ráadásul küldetése, rendeltetése van. Amikor elkezdődnek a látomásai, édesanyjával és öccsével, Jeffrey-vel Kaliforniából Wyomingba költöznek - ott találhatja a fiút, akit a rendeltetése szerint meg kell mentenie egy erdőtűztől.

A glóriát nem adják könnyen, Clara küldetését ugyanis sok tényező nehezíti meg. Clarának be kell illeszkednie, barátokat szereznie. Népszerűségi görbéje az első iskolai napon lehanyatlik, amikor először látja élőben Christiant... és elájul. Wendy segíti fel, akivel utána össze is barátkoznak. Angela személyében is barátra talál Clara, ő ugyanis szintén angyalvérű. Együtt fedezik fel képességeiket és határaikat, és Angela az, akitől információkhoz juthat az angyalokról.

Clara próbál közelebb férkőzni Christianhez, de ebben hátráltatja őt Kay, a srác barátnője. Clara és Christian hullámzó kapcsolatának Wendy ikertestvére, Tucker sem tesz túl jót. Tuck eleinte bunkó, de tetteit a vonzalom vezérli (amolyan gyerekes módon). Amikor a nyári szünetre mindenki magára hagyja Clarát, Tuck az egyetlen, akivel elütheti az idejét... és ez az idő lassan szerelemmé változtatja a köztük lévő kapcsolatot.

Az erdőtűz azonban közeledik, és Clarának Christianre kéne fókuszálnia; mégis hogyan lehetne így együtt Tuckerrel? És mi történik, ha nem teljesíti a rendeltetését? Clarának választania kell: a küldetése vagy a szerelme? Egyáltalán lehet JÓL választani?
 
A kiválóra értékelt könyveket gyakran halogatom: itt is olyasmit vallok, hogy először a munka, aztán a pihenés (könyvekre vetítve: először a gyengébb írásokon legyek túl, hogy utána jutalomként valami igazán jót olvashassak). Egy kihívásra mégis bele kellett kezdenem, és milyen jól tettem!

Amit a könyvről előre tudtam: romantikus, angyalos, szerelmi háromszöges, vastag, ráadásul az írónő legelső írása. Így hát egy nyálas, kidolgozatlan, unalmas sztorira számítottam, ami valamiért sokaknak tetszett. Nos, nem is tévedhettem volna nagyobbat. Clara története sokkal mélyebb és sokrétűbb volt, mint hittem: a rendeltetése még önmaga számára is ködös, és még rengeteg mindenről nem tud (s így mi, olvasók sem). Kiderül, hogy valami készülődik odafönt, aminek az emberek és angyalok egyaránt megisszák majd a levét, és sok vér elfolyhat. De ne is rohanjunk ennyire előre, gondolom, ez majd a későbbi kötetek titka lesz.

Cynthia Hand számos kérdést fogalmaztatott meg a fejünkben, de választ még nem adott. Ráadásul olvasás közben végig olyan érzésem volt, hogy itt MINDENKI titkol valamit (na jó, Clara nem, hiszen az ő szemszögéből élvezhetjük a cselekményt). De az édesanyja csak azt mondja el, amit muszáj (néha még azt sem), Angela több mint gyanús az eltűnéseivel és származásával, Jeffrey-nek pedig majdnem fekete a szárnya! Ó, és Christian sem az, akinek hittük. :O Kedves Cynthia, Ön nagyon ért ahhoz, hogyan adja el a következő köteteit!

Tuckerről muszáj még egy keveset ömlengenem. Lehet, hogy gyerekes módon fejezi ki vonzalmát Clara iránt, de talán ez teszi őt olyan imádnivalóvá. Egész nyáron ő az egyetlen, akire Clara igazán számíthat, és csodálatos kalandokat élnek át együtt: túráznak, horgásznak, úsznak, csónakáznak... tegye fel a kezét, aki nem lenne Clara helyében! Ráadásul megérti Clara rendeltetését, és semmiképp sem akar az útjába állni. Abszolút Tucker-párti vagyok, Christian maradjon csak meg Kay-nek, megérdemlik egymást! >(

Összességében nagyon ajánlom! Persze legfőképpen lányoknak, mert mégiscsak romantikus! :P A kötet ugyan nem lett kedvenc, de úgy érzem, maga a sorozat az lesz. Imádtam a helyszíneket, a nyári kalandokat, és a lassan kibontakozó szerelmet! Bízom benne, hogy a sorozat folytatása legalább ennyire a szívembe lopja majd magát. :)

Barangolás

 Külföldi borítók

Mint látható, a Maxim Kiadó az amerikai borítót vette át. Nekem személy szerint az angol a kedvencem, de az ausztrál sem rossz. Az alsó három (görög, indonéz, portugál) viszont szúrja a szemem! A görög borítón Clara inkább hasonlít egy bukott angyalra, az indonéziain meg pillangószárnya van!! Nekik senki sem szólt, hogy ez angyalos, és nem tündéres könyv? A portugálról meg inkább nem is mondok semmit. Ha nem tudnám, hogy ez az Angyalsors ottani kiadása, kapásból pornókönyvnek titulálnám.

Nyereményjáték!

Az Angyalsors három kötetből áll, valamint egy kiegészítő novella is íródott, ami a sorozat 2,5-edik része. Kérdésem:

   Mi a sorozat 2., 2,5. és 3. kötetének a címe?   

A három címet írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába! A nyereményjáték részleteit ITT olvashatjátok el.

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése