2014. december 28., vasárnap

Richard A. Knaak: Sárkányvadászat




Illusztrálta: Jae-Hwan Kim
Sorozat: Napkút-trilógia 1.
Kiadó: Delta Vision
Oldalszám: 168 oldal
Kiadás éve: 2006
Eredeti kiadás éve: 2005
ISBN: 9789639679160
Műfaj: képregény, manhwa, fantasy
Goodreads-átlag: 3,43
Moly.hu átlag: 75%



Azeroth világát megmenteni az Élőholt Csapástól - igazán hősi küldetés! A Warcraft: Napkút trilógiából megismerhetjük Kalecnek, a kék sárkánynak a történetét, aki emberi alakot öltött, hogy ráakadjon egy rejtélyes, mágikus erő forrására, és Anveena, a gyönyörű ifjú lány meséjét, aki nem csak Kalec társa, de lebilincselő titok gazdája is egyben...

A világszerte ismert Jae-Hwan Kim rajzaival életre keltett történet szerzője Richard A. Knaak, számos rendkívül népszerű fantasy-regény írója. Segítségükkel úgy tárul föl előttünk a Warcraft világa, ahogy soha még azelőtt - s a sárkányvadászat megkezdődik!
A történet...

Anveena
Kalecgos, a kék sárkány küldetéssel érkezett a környékre: fel kell kutatnia az elpusztult Napkút energiájának maradványát. Küldetésében akadályozza őt egy törp sárkányvadász és annak maroknyi csapata. Lelövik, de Kalec (immár emberré változva) halad tovább. Találkozik Anveenával, aki hazaviszi és meggyógyítja, majd - amikor a vadászok ismét rátalálnak -, kimenekíti őt a házból.

Kalec
Amikor visszatérnek Anveena családi házához, kiderül, hogy valaki elpusztította: csak egy füstölgő rom maradt belőle, semmi más. A lány egy sárkánytojást talál a romok között, ami éppen akkor reped fel; megszületik a kis Kráá. Ekkor bukkan fel a színen Tyrigosa, Kalec leendő társa. Tyri elviszi őket Tarren-malomba, mert ott él valaki, aki ismerte Anveena szüleit - és talán ő az egyetlen, aki leszedheti a mágiával elbűvölt nyakörvet Kalecről és a lányról.

Jorad Mace
Ott aztán mindenki, aki valaha üldözte őket, rájuk talál: a törp (Zordkő Harkyn), és Dar'khan (a gonosz Lidérckirály jobbkeze, aki szintén az energiát keresi). Segítségükre lesz egy volt lovag (Jorad Mace), majd Zordkő Harkyn is, aki végül felismerte, ki is a valódi ellenség. Az első akadályt legyőzik ugyan, de a z igazi kaland csak most kezdődik!
Én és a könyv, véleményem...

Tyrygosa
Mivel több évig WoW-oztam, nem volt kérdés, hogy nekem ez a könyv KELL. Az antikvarium.hu kaparós akciójában sikerült is megszereznem, és párommal együtt olvastuk el.

Az elején pár oldalban leírja a Warcraft-történelem fontosabb mozzanatait, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megértsük a történetet. Nagyon jó volt ez az összefoglaló, leszámítva, hogy a fekete alapon fehér betűket elég olvasni - ezért felváltva olvastuk fel egymásnak. A megfogalmazás kacifántos, de ez pontosan illik a Warcraft világához. Nem számít, hányszor kellett újraolvasni egy-egy mondatot, míg végül megértettük. :)

A rajzolás gyönyörű, bár itt-ott voltak benne hibák (pl. az egyik képen Harkyn egyik troll kísérőjének tüskék állnak ki a karjából, a következőn már nem). Legjobban Anveena és Jorad Mace tetszettek, Tyri és Kalec annyira nem. 

Maga a cselekmény viszont lapos... rövid, és nem is túl izgalmas. Harkyn "pálfordulása" meseszerű: ez engem nagyon is zavart, még így is, hogy tulajdonképpen mese... Remélem, a következő kötetben többet és jobbat kapunk. (Bevallom, csaltam: utánanéztem a lore-nak, és már tudom Anveena titkát - lesz még itt meglepetés bőven!)

Dar'Khan
Volt egy olyan jelenet a képregényben, amit vagy öt percen át próbáltunk megfejteni (és nem sikerült): amikor Harkyn-ék elkapták Anveenát és Kalecet, és a mágikus nyakörveket rájuk tették. Pár képkockán volt ott egy sárkány is, na de ki?! Sem Kalec, sem Anveena nem lehetett, Tyri pedig csak később tűnt fel a színen. Ha valaki tudja, legyen szíves megírni nekem! :D

Azoknak ajánlom, akik játszottak valamely Warcraft-játékkal, mert kell hozzá bizonyos fokú érdeklődés a W-univerzum iránt. Az én érdeklődésemet az tartotta fenn olvasás közben, hogy vajon a játékban kik lehetnek ezek a magyarosított nevű karakterek, hol vannak a helyszínek, ki és hol található meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése