2014. november 7., péntek

Jennifer L. Armentrout: Opál

(Luxen 3.)

Figyelem! A fülszöveg és az értékelés spoilert tartalmaz az előző részekre vonatkozóan!
SENKI SEM ÉRHET FEL DAEMON BLACKHEZ.
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja irántam az érzéseit, komolyan beszélt. Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobban közöttünk a tűz. Csakhogy még ő sem védheti meg családját a veszélyektől, ha eltökélik, hogy kiszabadítják szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembesülünk a hibridek vizsgálatára és kínzására kiépült titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim előtt nincsenek határok.
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza. Akkor sem, ha az eredmény örökre szétzúzza a világunkat.
EGYSÉGBEN AZ ERŐNK – ÉS EZT ŐK IS TUDJÁK.
 
A Black ikrek rég elveszett tagja, Dawson visszatért, de ő többé nem ugyanaz a fiú, mint előtte. Durvábbnál durvább kínzásoknak vetették alá, és ami még rosszabb: szerelmével, Beth-szel még mindig ezt teszik. Ki akarja szabadítani, segítséggel vagy anélkül.

Dee teljesen összetört Adam halála után, amiért Katy-t okolja. Hiszen ő hozta közéjük Blake-et, a gyilkost. Az egykor életvidám vigyori lányból újabban inkább bosszúálló angyal. Még Ash személyisége is eltörpül mellette.

Katy elvesztette a legjobb barátnőjét, már csak az édesanyja és Daemon maradt neki. Előbbi még csak nem is sejti, mifélét művelt Will, a barátja. Will egyébként köszöni, jól van, a mutáció sikeresnek bizonyult.
Őt kérem karácsonyra...

Blake pofájára rohadt vastag bőr nőtt. Nemhogy futott volna amerre lát; visszajött, és még szívességet is kér: segítsenek neki kiszabadítani luxen barátját. Ha nem: akkor mindenki meg fogja tudni, ki változtatta át Katy-t hibriddé.

Kénytelenek tehát úgy dönteni, hogy segítenek a rohadéknak. Blake bemutatja őket egy tizenévesforma kissrácnak, Luc-nek, aki egy szívességért cserébe bejuttatja őket a hibridekkel foglalkozó titkos szerv épületébe.

Az akció nem bizonyul sikeresnek az ónix egy újfajta alkalmazásmódja miatt, így le kell fújni a tervet. Blake szerint az ónix ellen ki lehet fejleszteni az immunitást, így azt fogja gyakorolni a csapat a következő mentőakcióig.

Közben megjelennek a védelmisek, akik erős gyanút fognak Daemon és Katy láttán. Állítólag nem sejtik a kettőjük között fennálló kapcsolatot, de hát náluk sosem lehet tudni.

A borzalmaknak még itt sincs vége, mert újra feltűnik a színen Will, és egy újabb barátjuk is halálos áldozattá válik. Ekkor azonban találnak egy apró követ, ami hatalmas erőt ad a mentőakció véghezviteléhez, ami elnyomja az ónix hatását… az opált…

De elég lesz-e egy apró kő a sikerhez? Elég lenne-e, ha valaki el nem árulja őket? És a legfontosabb: ki éli túl, és ki nem?
Nem is tudom, írtam-e valaha egy könyv cselekményéről ilyen hosszan és mégis ennyire dióhéjban. Olyan ez, mint a jéghegy: ami látszik, csak a csúcsa. A függővége pedig gyilkos!!!

...oké, ő is megteszi...
Nem annyira cselekményes ez a kötet, a szereplők leginkább egy helyben toporognak. Nem jutunk sokkal előrébb, inkább a környezetük pörög fel körülöttük. Ez nem azt jelenti, hogy unalmasabb lenne, csak másképp izgalmas. Így is tud a könyv olyan meglepetéseket okozni! Öt perc múlva tudod csak összekaparni magad annyira, hogy megkeresd valahol a szoba sarkában az elgurult állad. Pl. Carissa esete; először nem is éreztem magam szomorúnak, meg semmi, mert egyszerűen nem hittem el, hogy tényleg megtörtént, ami történt.

És ez a borító… *.* Valami gyönyörű. Abszolút kedvenc a sorozatban, csak persze rossz lány van a képen. Szó mi szó, Pepe látványa random hőhullámokat tud okozni :P


Nem lehetek elég hálás a Könyvmolyképző Kiadónak, amiért kiadja ezt a sorozatot nálunk. Kötetről kötetre egyre jobb, de fogalmam sincs, lehet-e ezt még fokozni. A gondolat is fáj, hogy már csak két kötetet izgulhatok végig! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése