2014. november 28., péntek

Tea Book Tag

Már olyan régóta szerettem volna írni egy book tag bejegyzést, de még sosem hívott ki senki. :(
Így hát elkészítettem a sajátom, és az idén olvasott könyveim közül válogatok hozzá. Ha tetszik, csináljátok meg Ti is, csak annyit kérek, hogy egy visszamutató linkkel jelezzétek, hogy innen származik! :)

 INSTANT TEA

A legrövidebb könyv, amit az idén olvastál:
Kemény 14 oldallal a Divergent sorozat másfeledik része győzött. :)

ZÖLD TEA

Egy könyv zöld borítóval:
Kedvenc könyvet ugyan nem tudok kiállítani, de kedvenc sorozatot igen, és jelenleg a Luxen a nagy szerelmem (azaz jobban szólva Daemon ♥)

FORRÓ CITROMOS TEA MÉZZEL

Egy könyv, ami átmelengeti a lelked:
Még csak a sorozat első részét olvastam. Nem is találtam különösen nagyon jónak, de valamiért megszerettem, olyan aranyos és ártatlan. :)

ÖTÓRAI TEA

Egy könyv, amit angolul (vagy más idegen nyelven) olvastál:
Nincs túl sok választási lehetőségem, idén ezt az egyet sikerült angolul olvasnom (a 14 oldalas instant teámat leszámítva).

GYÓGYTEA

Olyan könyv, amit nem élvezetből, hanem 'muszájból' olvastál el:
Tíz évesen kaptam ezt a jutalomkönyvet évzárón, és (nem is tudom, miért) semmi kedvem nem volt elolvasni. Egyszerűen nem érdekelt. Aztán a várólista-csökkentős kihívásra többek között ezt is el kellett olvasnom; igen, év elején még nagy volt a lendület. :D

FEKETE TEA

Olyan akciódús (vagy rémisztő) könyv, amin soha, de soha nem tudnál elaludni:
Hihetetlenül cselekményes könyv ez! Kiera Cass Az igazi-ja és Veronica Roth A beavatott-ja jutott még eszembe, de egyik sem olyan pörgős, mint a Vérvörös út.

JEGES GYÜMÖLCSTEA

Egy igazi, hamisítatlan nyári kaland:
Abbi Glines: Ha az enyém lennél (Mivel az Obszidiánt már ellőttem.)
Forró, fülledt, fiatalos. Így lehetne jellemezni Ash és a Vincent fiúk történetét, ami egy tipikus New Adult regény. Van benne gyász, vívódás a helyes és a helytelen között, nagy titok leleplezése és szexi főhős. :)

És utoljára a kedvencem:
KALINKA SZAMOVÁR


Egy könyv, amit csak alkohol tudott volna elviselhetővé tenni:
Tudom, sokkoló kijelentés ez részemről, hiszen egy agyonhype-olt könyvről van szó. Higgyétek el, téptem a hajam Emma tenni-nem-akarásától, és az összes helytelen döntésétől. Mert neki csak olyanok voltak. És ááá, egyáltalán nem volt idegesítő az sem, hogy minden oldalon előfordult az "elakadt a lélegzetem" kifejezés (vagy annak valamely szinonimája)...
Ti melyik teához mit párosítanátok? Írjátok meg kommentben, vagy csináljátok meg a taget! :)
Jó szórakozást hozzá!

1 megjegyzés:

  1. Szia! Ha előbb találok rá a blogodra, akkor kihívtalak volna. Mondjuk ezt így is megteszem. Remélem elfogadod, és megcsinálod. :)
    http://loramomsen.blogspot.hu/2014/08/20140825-hetfo.html

    VálaszTörlés