2015. január 5., hétfő

Jus Accardo: Touch - Érintés



A fülszöveg elég beszédes, talán kicsit sokat is árul el a cselekményről, ezért azt már nem szeretném részletezni. Nyugalom, nem lőtték le az összes poént, akad még meglepetés szép számmal! Pl. Ki Kale? Mire kellenek Dez apjának a különleges képességű fiatalok? Mi Dez nagy titka? Hogyan állítsa meg a maroknyi csapat a Denazen "seregét"? Ezekre mind választ kapunk, de még olyan kérdésekre is, ami még meg sem fogalmazódott.

Visszatérve a történetre: roppant cselekményes, filmszerű az egész. Tulajdonképpen egy nagy versenyfutás a könyv: az idővel, és Dez apjával. És sosem az van előrébb, akiről gondoljuk. Bevallom, nagyon kiszámíthatónak gondoltam a sztorit, aztán jöttek sorra az arculcsapások! Mindig kiderült valami új, mindig minden borult, amit előtte elterveztek. A végén persze jön a nagy katyvasz, ahol a gyors reakció menthet csak életet. Addig viszont hosszú, és nagyon rögös út vezet, ahol kiderül: senki sem az, akinek látszik - még Dez sem (ami azért nagy szó, mert az ő szemszögéből olvasható a történet)!

A karaktereket sajnos nem tudtam megszeretni, főleg Dezt nem. Nekem pont az nem tetszett benne, ami másoknak igen: a kettőssége. Egyszerre vagány és érzékeny, érdektelen és törődő, tudatos és naiv... Legjobban az verte ki a biztosítékot, hogy túl hamar beleszeretett Kale-be (nem, nem mondja, de a gondolataiból és tetteiből ez szűrhető le... nos, olyan, mint egy erőltetetten burkolt "szerelem-első-látásra").

Kale... ő egy árva, elveszett kisfiú - egy halálosan jóképű srác testébe zárva. Imádnunk kell, mert nem lehet nem imádni, de nálam nem került az álompasi kategóriába. Egyszerre kolonc a nyakunkon, és a leghalálosabb fegyverünk (és a kettő összeegyeztetése naggyon furcsa érzés). Róla eszembe jutott Kyle, a rejtélyes idegen (♥) - egyik kedvenc sorozatom. A főszereplőjéről mintáztam a Kale-ről alkotott képet is.
Kale szerepében: Matt Dallas
Alexet először a rosszfiú-kategóriába soroltam, mert úgy is volt beállítva, de később kiderül, miért bántotta meg anno Dezt. Egy darabig nagyon is szimpatikus volt, de a céljai hiába nemesek, ha rossz módszerre alapoz. Jelenlegi állás szerint nem tudom eldönteni, kedvelem-e vagy sem.

Eléggé tetszett a könyv, érettebb kamasz lányoknak ajánlom (a forró jelenetek miatt :P), illetve attól felfelé. Legjobban a sorozatos meglepetéseket szerettem benne, legkevésbé Dez naivságát. Mindenképpen folytatom majd a következő résszel, mert van egy olyan érzésem, hogy az első kötet csak a jéghegy csúcsa. :)
     NYEREMÉNYJÁTÉK     

A nyereményjátékról bővebben ITT olvashatsz!
Olvassátok el az értékelésemet, majd válaszoljatok az alábbi kérdésre:

Melyik sorozat jutott eszembe Kale-ről?
(angol és magyar címet is elfogadok)

Ha megvan a megoldás, írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába:

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése