2015. július 20., hétfő

Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden - Callie, Kayden és a véletlen

Sorozat: Véletlen 1.
Oldalszám: 338 oldal
Megjelenés éve: 2014
Eredeti megjelenés: 2012
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Rubin pöttyös
Eredeti cím: The Coincidence of Callie & Kayden
Fordította: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789633738610
Moly.hu átlag: 93%
Goodreads átlag: 4,25
Besorolás: New Adult, romantikus

Fülszöveg:
Kayden megtanultam, hogy az egyetlen esélye a túlélésre, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje - és az élete... míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezd járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megtörte a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába, Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal ő szorul megmentésre...

Én és a könyv

A megjelenése előtt néztem ki magamnak ezt a könyvet. A borítón látható jelenet, a "csók az esőben" fogott meg, és rögtön kívánságlistára került. Egyszer ki is hoztam a könyvtárból, de sajnos nem volt rá időm, így olvasatlanul vittem vissza. Később egy ajándékozás keretén belül megkaptam, majd a Book Challenge-re ki is választották, ezzel túl vagyok az első Rubin pöttyös könyvemen. :)

Véleményem

Kicsit úgy voltam ezzel a könyvvel, mint Callie Kaydennel: tartottam tőle, de vágytam rá, akartam. Kapcsolatom a New Adult műfajjal nem felhőtlen: eddig A soha határához és a Ha az enyém lennélhez volt szerencsém, de egyik sem lett a szívem csücske. Callie és Kayden történetétől viszont pontosan azt kaptam, amire vágytam, így a következő Rubin pöttyöst már bátran veszem a kezembe (három is a polcomon ül).

Elsőként a két főhősről beszélnék. A lány végre nem maga Afrodité, és nem kapunk agybajt, amikor az ő fejével "gondolkodunk"; értelmes, kedves és szeretnivaló. A fiú - bár szexi, mint általában a férfi főhősök - nem tökéletes, vannak hibái, de lélekben erős, és kész harcolni. Mindketten komoly lelki sebeket hordoznak, és most először kapnak reményt a boldogságra. A hab a tortán az, hogy váltott szemszögből olvassuk a sztorit, vagyis mindkettejük sarjadó érzéseit, kételyeit, fájdalmát és szerelmét átérezzük.
A történetben tetszett, hogy Callie és Kayden nem szeretnek egymásba első látásra, sőt: kimondottan lassan, de szépen épül fel a bizalom és vonzalom. Kayden titkát már az elejétől fogva tudjuk, de azzal, hogy egyetemre ment, a problémája nem szűnt meg. Calliet viszont akkora trauma érte, amiből talán soha nem kevergőzik ki. Eleinte csak utalásokat tesz az írónő, hogy mi történhetett, mígnem világossá válik. A bűnös kiléte azonban a regény végéig titokban marad, van miért izgulni.

A kedvelhető főhősök után meglepődtem, de a mellékszereplők is ugyanennyire a szívemhez nőttek! Callie legjobb barátja Seth, az egyetlen, aki valaha is közel tudott kerülni a lányhoz. Az ő múltjában is van egy negatív esemény, és amikor szóba kerül, mindig elszorul a szívem. Nem sok meleg karakterrel találkoztam még könyvekben, de eddig határozottan Seth a kedvencem: irtó jó fej, és nem akármilyen barát. Kayden legjobb barátja Luke; vele akkor szimpatizáltam először, amikor kiderült, mennyire irritálja őt Daisy (Kayden barátnője). Szerintem nem olyan érdekes karakter, mint Seth, de csakhamar megkedveltem őt is.
Jessica Sorensen

Seth és Callie egy listát vezetnek: minden pontja egy olyan feladat, ami a komfortzónájukon kívül esik, pl. "Tedd azt, amit igazán tenni akarsz, ne törődj semmivel". Ezek a pontok többnyire nem konkrétak, de igyekszenek teljesíteni őket. Minden fejezet címe az egyik pont a listáról, ami egy külön ízt ad a könyvnek. (Egyébként mennyire lehet nehéz rávenni egy depresszióval küszködő lányt, hogy belemenjen ebbe? Sethnek sikerült, ezért is szerettem meg annyira.)

Mindent összevetve, megismerkedésem a Rubin pöttyös könyvekkel jól indult, a Callie, Kayden és a véletlen nem csupán a következő részhez, hanem Jessica Sorensen további könyveihez, sőt a NA műfajhoz is meghozta a kedvem. Ajánlom mindenkinek, aki a YA-nál már kicsivel komolyabbra vágyik, de azért nem egy szoftpornóra. Nem ajánlom azoknak, akik nem bírják a függővéget, mert ami ennek a könyvnek a végén van, enyhén szólva is kiakasztó. Ezt viszont lehet orvosolni, hiszen a sorozat következő része, a Callie, Kayden és a megváltás már olvasható magyarul, a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.

Az írónő ingyenesen elérhető könyvei

Az írónő egész sok könyvét ingyenesen elérhetővé tette az Amazon felhasználóinak, így ha van egy Kindle-öd vagy okostelefonod, és egy kis nyelvtudásod, ráadásul szívesen olvasnál az írónőtől, ez az összeállítás Neked szól:

The Fallen Star (Fallen Star 1.)
Megjelenés éve: 2011
Oldalak száma: 419 oldal
[LINK]
Darkness Falls (Darkness Falls 1.)
Megjelenés éve: 2012
Oldalak száma: 289 oldal
[LINK]
Shattered Promises (Shattered Promises 1.)
Megjelenés éve: 2013
Oldalak száma: 372 oldal
[LINK]
Unraveling You (Unraveling You 1.)
Megjelenés éve: 2014
Oldalak száma: 300 oldal
[LINK]
Seduction & Temptation (Sins 0,5.)
Megjelenés éve: 2014
Oldalak száma: 108 oldal
[LINK]
The Probability of Violet & Luke (Coincidence 4.)
Megjelenés éve: 2014
Oldalak száma: 200 oldal
[LINK]
Unbroken (Shattered Promises 2,5)
Megjelenés éve: 2014
Oldalak száma: 92 oldal
[LINK]
Ultraviolet (Ultraviolet 1.)
Megjelenés éve: 2015
Oldalak száma: 350 oldal
[LINK]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése