2017. május 8., hétfő

Kávé Book Tag

Nemrégiben újra felütötte fejét a Kávé Book Tag, és éppen szemeztem vele, amikor Ella Fisher, a My Moonlight Library bloggere kihívott rá (olvassátok el az ő válaszait itt). Ezúton is köszönöm neki, hogy gondolt rám! :) 
1. Fekete - Mondj egy sorozatot, amiben mindenkinek nehéz elmerülni, kivéve a hardcore rajongóknak!
L. J. Smith: Vámpírnaplók. A belőle készült tévésorozat csak nyomokban tartalmazza a könyvet. A legtöbben - köztük én is - először láttuk a sorozatot, és utána olvastuk a könyvet, miközben végig ott villogott a WTF felirat a homlokunkon. Ennek ellenére elolvastam belőle 7 részt.

2. Borsmentás mocha - Mondj egy könyvet, ami télen vagy az év egyik ünnepi időszakában sokkal népszerűbb, mint máskor!
Nekem ilyen a Harry Potter sorozat. A HP könyvekhez illik a takaró, a forró ital, sült tök, mécsesek. Egy jó kuckózáshoz csak ezt tudom elképzelni.

3. Forró csokoládé - Melyik a kedvenc mesekönyved?
Nem egészen mesekönyv, mert inkább mondókák vannak benne, de Gazdag Erzsitől a Volt egyszer egy mesebolt. A gyönyörű borító mögött gyönyörű illusztrációk lakoznak. Ovis koromban, vagy talán ovis ballagásomra kaptam nagymamámtól, rengeteget forgattam, és nagyon vigyáztam rá.

4. Dupla eszpresszó - Mondj egy könyvet, ami az elejétől a végéig lekötött és letehetetlen volt!
Kiera Cass: The One - Az igazi. Szó szerint letehetetlen volt: meghozta a futár, én meg egy ültő helyemben elolvastam (na jó, ebédelni azért lementem, akkor még otthon laktam, muszáj volt).

5. Starbucks - Mondj egy könyvet, amibe úton - útfélen beleütközöl!
Á, ide egyértelműen az Edenbrooke-ot kell írnom. Olyan sokszor szembejön velem a molyon, hogy muszáj volt feltennem a várólistámra.

6. Hoppá! Véletlenül koffeinmentest kaptam - Mondj egy könyvet, amitől többet vártál!
Ehhez a ponthoz több könyvet is meg tudnék jelölni, de legyen a tavalyi év legnagyobb csalódása: J. Lynn: Wait for You - Várok rád. Minthogy a Luxen sorozat nagy kedvencem, érthető, hogy sokat vártam a Várok rádtól is, de... na, kimondom, utáltam.

7. A tökéletes keverék. Mondj egy regényt vagy sorozatot, ami keserédes volt, de végül is elégedetten tetted le!
A legutóbbiak közül: Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet. Szinte mindent utáltam benne, maga az összhatása viszont megfogott, és lekötött - annyira, hogy végül 4 pontot adtam neki. Azért ez nem semmi teljesítmény.

2 megjegyzés:

  1. Uu, nagyon tetszettek a válaszaid, és a képek is nagyon ötletesek! Imádtam a cikket! <3

    VálaszTörlés