2013. december 1., vasárnap

Sara Shepard: Pretty Little Liars

(Pretty Little Liars 1.)

Mindenkinek van valami szennyese - kiváltképp, ha az illető a gimis Spencer, Aria, Emily és Hanna. 
Spencer a nővére fiúja után sóvárog. Aria az angoltanáráról fantáziál. Emily a fekete Mayába zúg bele. Hanna pedig ocsmány kis trükkök árán játssza a bombázót.
Ki hinné, hogy ezeknél súlyosabb titok is nyomhatja a lelküket? Pedig így áll a helyzet, mióta Allison barátnőjüknek váratlanul nyoma veszett. 
Hogy honnan tudom? Hát onnan, hogy ismerem őket, mint a rossz pénzt. Tudom, miféle gaztetteket követtek el a múltban, és milyen velejükig romlottak ma. Egyetlen féltve őrzött, mocskos kis titkuk sem maradhat rejtve előttem. És most már előtted sem!
Ezt a könyvet azért szereztem meg, mert a belőle készült sorozat a legnagyobb kedvencem. Előtte persze sokat gugliztam, és többen is írták, hogy a fordítás borzalmas, ezért nagy elhatározást tettem: angolul fogom elolvasni.

Az alaptörténet szerint öten voltak jó barátnők: Aria, Emily, Hannah, Spencer és Allison. Allison azonba egy napon eltűnt, és többé a lányok sem tartották egymással a kapcsolatot. A cselekmény azzal kezdődik, hogy 3 évvel Ali eltűnése után Aria és családja visszatérnek Izlandról, és kezdődik a suli. Valaki furcsa üzeneteket kezd el küldözgetni a lányoknak: olyan dolgokról, amikről senki sem tudhat, egyedül Allison, aki azonban valószínűleg halott. Tovább borzolja a kedélyeket, hogy az ismeretlen rosszakaró aláírása egy 'A'-betű. Ki lehet ő, miért akar rosszat, honnan tudja ezeket a titkokat? Ali visszatért volna? Az utolsó fejezetben kiderül! ;)
Aria
Aria nem találja önmagát, miután visszatér Rosewoodba Izlandról. Mint kiderült, ott eléggé nagy ribanc volt. Nem is értem, ezzel hogy fér össze egy malac-báb - nevén nevezve Pigtunia -, aki Aria szerelmi életének tanácsadója (?). Hazaérvén rögtön kavar egy pasassal, akiről másnap kiderül, hogy az új angoltanára. Ciki.

Spencer
Spencernek mániája, hogy elcsábítsa a nővére által kiszemelt pasikat. Biztosan nem direkt, de hát a szívnek nem lehet parancsolni... Wren helyes, kedves és iszonyat vonzó srác - nem mellesleg Melissa Hastings vőlegénye. De vajon meddig tudják leplezni a kettejük közötti kémiát?

Hanna
Hanna szereti a csillogó dolgokat... eltulajdonítani. Hátha így észreveszi az apja. Szegény lánynak ráadásul nem sok minden marad meg a gyomrában, a WC-t más célból is látogatja, mint a legtöbb ember.
Emily
Emilynek mindene az úszás, egészen addig, amíg meg nem ismeri az új szomszédlányt, aki Allisonék régi házába költözött. Maya hatására kipróbálja a füvet, hanyagolja az edzéseket, és szexuális beállítottságát is megkérdőjelezi. A szülők már csak amiatt sem bírják Mayát, mert fekete, nem ha még tudnának is az előbbiekről...
A történet tulajdonképpen sok mindenben eltér a sorozattól. Itt Allison eltűnése idején a lányok 13-14 évesek, és teljesen máshogy néznek ki. Emilynek a könyvben van egy nővére, és persze nem rasszisták a szülei. Egyelőre a lányokról külön-külön fejezetek szólnak, még mindig nem találtak újból egymásra.

Összességében nekem tetszett, hamarosan a következő részt is a kezemben foghatom! :) Kíváncsi vagyok, az írónő hogyan máshogyan képzeli el a lányok sorsát, mint a forgatókönyv-írók az abc csatornánál. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése